Ahol a táptalaj természetes foszforszintje igen alacsony, ott nagy arányban kell kijuttatni a foszfort a nagyobb hozam, valamint a hagymafej súlyának és méretének növelése érdekében.
A kálium különösen fontos ott, ahol a nitrogént nagy mennyiségben alkalmazzák, mivel a kálium segít fenntartani a jó hozamot, miközben csökkenti a tárolás közben a magas nitrogén kijuttatás miatt előforduló problémák kockázatát. A hagyma igen érzékeny a sóstresszre, ezért fontos egy olyan káliumforrás alkalmazása, amely kisebb valószínűséggel okoz károsodást. A növény kloridszintjének toxikus értéke hozamcsökkenéshez, valamint a hagymafej tárolás alatti súlyapadásához vezethet. A kálium szulfát és a nitrát formái általában a hagymafej csak kisebb mértékű súlyapadását eredményezik tárolás során.
A kén fontos a megfelelő fejsúly és terméshozam eléréséhez, valamint segít javítani a nitrogén növény általi felhasználását is. Ugyanakkor óvatosan kell bánni vele, mivel a nagy mennyiségben történő alkalmazása – különösen a kénben gazdag talajokon – hátrányosan befolyásolhatja a hozamot. Jól érzékelhető hatása van a hagyma csípősségére nézve is, mivel növeli a hagymafej piroszőlősav-tartalmát – ami a vöröshagyma legfőbb minőségi jellemzője.
A kísérletek bebizonyították, hogy a bór a fejsúly növelése révén fejt ki pozitív hatást a vöröshagyma és a fokhagyma terméshozamára. Fontos fenntartani a kalcium, a nitrogén és a bór megfelelő egyensúlyát a talajban, mivel a magas Ca és N szint csökkentheti a bór felvételét.