A legelterjedtebb betegségek az alma mozaik vírus, a rozsda, a különböző rothadások és a tűzelhalás. Európában a tűzelhalás a körte legveszélyesebb betegsége. Gyakoria a rovarok és atkák okozta kártétel is. Megfelelő tápanyag-ellátás szükséges az almatermésűek egészségének megőrzéséhez, hogy ellenállóbbá tegyük őket a kártevőkkel szemben.
Fontos, hogy a kálium koncentrációja egyensúlyban legyen a többi kationnal, különösen a kalciummal. A kalciumfelvételnél nagyobb mennyiségű káliumfelvétel jelentősen növeli a rothadt gyümölcs előfordulásának, és a fiziológiai rendellenességek kockázatát.
A tárolás során fellépő rothadás kialakulása minimalizálható kalcium alkalmazásával. A többször megismételt lombtrágyázás a leghatásosabb módszer az ilyen típusú károkozás enyhítésére.