A kukorica aminosav- és fehérjetartalmának növelése

A megfelelő tápanyag-ellátás biztosítja a kukoricaszemek magas fehérje- és energiatartalmát. A nitrogén, a kálium, a foszfor, a kén és a cink megfelelő egyensúlya hozzájárul kukoricaszemek fehérjetartalmának növeléséhez és ezáltal minőségének javításához.

Tápelemek és a kukorica fehérjetartalma

Nitrogén

kukorica minősége

A nem megfelelő nitrogén-ellátás alacsony fehérjetartalomhoz vezet a szemtelítődés során. A kiegyensúlyozott nitrogéntrágyázás növelheti a fehérjetartalmat a szármegnyúlás során, és biztosítja a szemtelítődés fenntartásához szükséges nitrogén-ellátást.

 

 

 

 

Kálium

kukorica minőségekukorica minősége

 

Kén és vas

kukorica minősége

A kén különösen fontos a nitrogén fehérjévé történő átalakítása során, és növeli a szemes kukorica minőségét.

A vas a növény anyagcseréjében játszik fontos szerepet az enzimek és fehérjék alkotórészeként, valamint a nitrát-reduktázok összetevőjeként, amik a nitrátok ammóniummá, majd aminosavakká redukálódását segítik elő.

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.